Inspireer mij
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


E.M. de Jong verkozen tot beste leverancier van 2016

13/01/2017

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is verkozen tot beste leverancier van 2016. De Supplier of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt aan één van de velen leveranciers uit de grafische sector, waarmee Sumis Printmanagement samenwerkt.

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is verkozen tot beste leverancier van 2016. De Supplier of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt aan één van de velen leveranciers uit de grafische sector, waarmee Sumis Printmanagement samenwerkt. De winnaar werd op 5 oktober jl. bekend gemaakt tijdens de vierde editie van Sumis Connects, een jaarlijks terugkerend leveranciersevenement van Sumis met dit jaar als thema ‘Grenzen Verleggen’.

Het thema Grenzen Verleggen is van toepassing op vrijwel iedere ondernemer en van alle tijden. Toch is het niet vreemd dat dit thema juist in deze tijd nog extra belicht wordt. Als gevolg van de  digitalisering dalen de printvolumes sterk. Een antwoord hierop ligt niet zomaar voor het oprapen. In zo’n situatie ben je gedwongen om je grenzen te verleggen.

Dat uitgerekend Koninklijke Drukkerij Em. de Jong dit jaar met de award naar huis ging, is dan ook niet heel verassend. Zij nemen het verleggen van grenzen wel heel letterlijk door zaken te doen buiten de landgrenzen.

Echter is de keuze om een internationaliseringslag te maken niet bepalend geweest, aldus Job Bogaard van Sumis Company. “Bij het nomineren hebben wij uitgebreid gekeken naar diverse onderdelen in de samenwerking, waarbij onder meer aspecten als kwaliteit, financiële stabiliteit, communicatie en flexibiliteit centraal staan”. Job is Procurement Manager en ervaart dagelijks hoe lastig het is om te blijven investeren in deze factoren, waar een continue focus op efficiency in deze dynamische branche niet altijd het juiste antwoord is.

Job:,,ons klantenbestand bestaat voornamelijk uit retailketens die steeds meer proactiviteit verwachten van hun leveranciers. Zelf komen we al een heel eind als het gaat om het voldoen aan hun verwachting, maar uiteindelijk staan we samen het sterkst. Daarom hebben we enkele jaren terug de vendor rating in het leven geroepen”. Sumis is de enige printmanagement specialist die alle leveranciers beoordeeld bij elk project. Hierdoor beschikken zij over een uitgebreide database, waarin per supplier inzicht gegeven kan worden in aspecten als kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en toegevoegde waarde.

Ook speelt maatschappelijk verantwoord ondernemen een steeds grotere rol als het gaat om leveranciersselectie. Om MVO te stimuleren reikt Sumis naast de Supplier of the Year Award jaarlijks ook de MVO Aanmoedigingsprijs uit. Deze prijs is dit jaar gewonnen door Printing Partners. Sylvia Melis:,,wij zijn erg blij met deze prijs. Tegelijkertijd  hadden we hem stiekem vorig jaar al verwacht. Waar certificaten en dergelijke vaak behaald worden voor een plekje op de website, zit MVO in ons DNA”.

Op de vraag hoe Job zelf tegen het verleggen van grenzen aankijkt, antwoordt hij:,,ik voel mij verantwoordelijk om leveranciers te helpen in hun uitdaging om te veranderen of innoveren. Wat betreft volgend jaar hoop ik dat we naast al onze huidige leveranciers ook leveranciers uit nieuwe markten mogen verwelkomen”.