FIRA: van Brons naar ZilverMarch 15, 2016

Op maandag 14 maart ontving Sumis Company bericht het FIRA Zilver certificaat behaald te hebben. Na een uitgebreide audit door verificatiebureau FIRA gaat Sumis hiermee een stapje omhoog op de ladder van het FIRA Rating System. Hiermee is Sumis nog transparanter geworden naar de buitenwereld over wat zij doen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, kortweg MVO.  

FIRA verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen en maakt op deze wijze MVO bespreekbaar op basis van betrouwbare gegevens. Het FIRA Platform is een digitaal register waar bedrijven (leveranciers) hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten (inkopers). Het platform sluit nauw aan bij internationale en nationale normen op het gebied van duurzaamheid, iets wat bij Sumis hoog in het vaandel staat.

Het platform is een getrapt systeem, bestaande uit de procesniveaus Brons, Zilver, Goud en Platina, waarmee organisaties een steeds hoger niveau van integratie en transparantie bereiken. Sumis heeft in FIRA terminologie de stap gemaakt van ‘Brons’ naar ‘Zilver’, waarmee naar de aangesloten klanten nog meer transparantie over ons MVO beleid en activiteiten gegeven wordt.

‘Wij zijn trots op deze erkenning op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’, aldus Job Bogaard, Procurement Manager bij Sumis. ‘Het is een blijk van waardering en een mooi bewijsstuk voor het MVO-beleid dat wij hanteren.’ 

Op het gebied van duurzame inkopen is Sumis bijvoorbeeld bezig om leveranciers aan te moedigen om ook transparanter te worden op de voor hen relevante elementen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Meer informatie?

Wil u meer weten over FIRA, kijk dan op www.fira.nl.