NS gaat voor duurzaamDecember 15, 2015

NS publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek van dat jaar, gekozen door het publiek. De publieksprijs 2015 is gewonnen door Joris Luyendijk met het boek Dit kan niet waar zijn. Dit boek mag zich het Boek van het jaar 2015 noemen. In totaal brachten 73.798 mensen een stem uit waarbij gekozen kon worden uit 6 genomineerden boeken.

De tas

Om de 6 genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs te overhandigen aan 275 Kernjuryleden is Sumis gevraagd een tas te ontwikkelen. Een tas met een duurzaam karakter in de look & feel van NS. De tas zal ook inzetbaar zijn voor andere promotionele activiteiten.

NS en duurzaamheid

NS wil vooruit in duurzame mobiliteit door de handen ineen te slaan. Dagelijks maken zo’n 600.000 reizigers gezamenlijk 1.1. miljoen treinreizen voor werk, opleiding of een dagje uit. Een grote groep mensen waarmee samen wel degelijk een verschil gemaakt kan worden. In samenwerking met andere vervoerders en bedrijven probeert NS het vervoer per trein nog aantrekkelijker en duurzamer te maken. Zo ontstaat een beweging vooruit waarbij ze samen werken aan een schonere, prettige leefbare samenleving.

Sumis

Na een uitvoerige marktverkenning voor duurzame oplossingen heeft Sumis een tas laten vervaardigen uit gerecyclede pet flessen en voedselverpakkingen tegen een marktconforme prijs. De handvaten zijn geproduceerd uit aardolie. Op deze manier biedt de tas voldoende stevigheid voor het dragen van de zes genomineerde boeken en ziet hij er handzaam en fris uit. De tas is voorzien van een bodemlegger, recycling logo ’s en is full color bedrukt.

Over NS en Sumis

Sumis is contactpartner van NS en verzorgt de realisatie van MarCom materialen, stationary en DM producties. Met deze productie zorgen zij samen voor een tevreden klant en een beter milieu.